Biografia


El pianista Francisco Poyato cursà estudis superiors de piano, composició i direcció d'orquestra a Barcelona i Badalona. Va estudiar l'especialitat de Lied amb Hartmut Höll i Mitsuko Shirai a la Universität Mozarteum de Salzburg, on també treballà pianoforte i interpretació històrica amb Anthony Spiri. Ha ampliat la seva formació pianística amb Frédéric Gevers, Alain Motard, Menahem Pressler i Dimitri Bashkirov, entre d'altres i de Lied amb Dietrich Fischer-Dieskau, Thomas Hampson i Robert Holl. Ha guanyat diferents premis com a solista i com a intèrpret de Lied.

Del 1995 al 2001 va exercir com a professor de repertori al Departament de Cant de la Universität Mozarteum de Salzburg, essent també convidat com a docent a la Sommerakademie d'aquest prestigiós centre. D'ençà de la creació l'any 2001 de l'Escola Superior de Música de Catalunya hi imparteix l'assignatura de Lied per duets de cant i piano. Desdel desembre del 2014 és el coordinador del Master de Lied, cançó catalana i canción española Victoria de los Ángeles que s'imparteix a l'ESMUC.

Durant l'any 2014, convidat pels pianistes prof. Hartmut Höll i prof. Wolfram Rieger, ha fet cursos de cançó catalana i espanyola a la Musikhochschule de Karlsruhe i a la  Hans Eisler de Berlin. Durant l'any 2014 ha impartit regularment classes de Lied alemany a la Musikhochschule de Karlsruhe.

Treballa amb cantants com Mitsuko Shirai, Ruth Ziesak, Nuria Rial, Claron Mc Fadden, Elena Copons, Marta Mathéu, Assumpta Mateu, Liesbeth Devos, Lluis Vilamajó, José Ferrero, Olatz Saitua i Ainoha Zubillaga entre d'altres. Ha treballat també com a pianista i professor del Coro Barroco de Andalucía i del cor Fònics de Barcelona.  És responsable, conjuntament amb Assumpta Mateu i Lluis Vilamajó del primer enregistrament integral de les cançons d'Eduard Toldrà per a Columna Música.

Ha ofert concerts a l'Estat Espanyol -Auditori de Barcelona, Palau de la Música, Schubertiades de Barcelona i Vilabertran, Auditori Pau Casals del Vendrell, Festival de Torroella de Montgrí, Maestranza de Sevilla, Festival Manuel de Falla de Granada-, €ustria -Mozarteum de Salzburg, Linz-, Alemanya -Baviera, Münster, Stuttgart-, Croàcia -Sala Lisinzski de Zagreb-, França i Portugal -Fundació Gulbelkian de Lisboa-.

Ha enregistrat per Catalunya Ràdio, Radio 2, Canal 33, la WDR alemana y Ràdio Zagreb.